Lidhje

Shërbimi Moody uli vlerësimin e kredisë për BE-në


Moody ul vlerësimin për dy banka franceze

Moody ul vlerësimin për dy banka franceze

Agjencia Moody thotë se vlerësimi pasqyron opinionin për vendet si Gjermania, Franca, Britania dhe Holanda

Shërbimi Investitor Moody uli të hënën nivelin e vlerësimit të kredisë për Bashkimin Evropian ndërsa BE-ja përpiqet për të zgjidhur krizën e borxhit në eurozonë.

Agjencia Moody për klasifikimin e kredive tha se e ardhjma negative afat-gjatë e vlerësimit të BE-së pasqyron opinionin e kësaj agjencie për vendet si Gjermania, Franca, Britania dhe Holanda, të cilat së bashku përbëjnë gati gjysmën e të ardhurave të buxhetit të BE-së.

Agjencia nuk përjashton mundësinë e një rënieje të besueshmërisë financiare në të ardhmen ndaj këtyre vendve nëse gjendja keqësohet ose një përmirësim të vlerësimit të kredisë nëse gjendja përmirësohet.
XS
SM
MD
LG