Lidhje

Kërkimet për kancerin


APTOPIX Vatican Pope Biden

APTOPIX Vatican Pope Biden

Nënpresidenti amerikan Joe Biden mori sot pjesë në një konferencë mjekësore në Vatikan, me synimin për ta përqëndruar vëmendjen e komunitetit botëror tek kërkimet për kancerin. Nënpresidenti Biden më parë i ka nxitur përpjekjet në këtë fushë në Shtetet e Bashkuara.

Ai tha në konferencë se “kanceri është “një urgjencë e përhershme” dhe bëri thirrje për shpejtimin e ritmit të zbulimit dhe përdorimit të mjekimeve të reja.

Vitin e kaluar, zoti Biden humbi djalin e tij, Beau Biden, ish-prokuror i përgjithshëm i shtetit Delauer, nga kanceri në tru. Disa muaj më vonë ai deklaroi një projekt madhor për gjetjen e një kure për kancerin, kur bëri të njohur se nuk do të kandidonte për president.

Sipas Shoqatës amerikane të Kancerit, në vitin 2016 do të diagnostikohen rreth 1 milion e 685,210 raste të reja kanceri në Shtetet e Bashkuara dhe 595,690 prej këtyre pacientëve do të vdesin.

XS
SM
MD
LG