Lidhje

Nexhat Daci shpallet fajtor për keqpërdorim të buxhetit të Parlamentit të Kosovës


Nexhat Daci shpallet fajtor për keqpërdorim të buxhetit të Parlamentit të Kosovës

Nexhat Daci shpallet fajtor për keqpërdorim të buxhetit të Parlamentit të Kosovës

Një gjykatë në Prishtinë e shpalli fajtor dhe e dënoi kryetarin e Lidhjes Demokratike të Dardanisë Nexhat Daci me 1 vjet e gjysmë heqje lirie me kusht për dy vjet.

Zoti Daci është shpallur fajtor për siç thuhet keqpërdorimin e buxhetit të Parlamentit të Kosovës duke blerë syze dhe duke rregulluar dhëmbët me paratë e buxhetit të Kosovës në periudhën kur ishte kryetar i Parlamentit të Kosovës.

Sipas gjykatës zoti Daci gjatë dy viteve të ardhshme nuk do të ketë të drejtë të ushtrojë asnjë funksion publik.

Gjykata dënoi po ashtu ish këshilltarin e tij, Ahmet Alishani me gjashtë muaj heqje lirie, për shkak se sic thuhet kishte ndihmuar zotin Daci në kryerjen e veprës së tij.

XS
SM
MD
LG