Lidhje

Pol Otelini në krye të përpjekjeve për të bërë Amerikën më konkurrente

  • Zëri Amerikës

Pol Otelini në krye të përpjekjeve për të bërë Amerikën më konkurrente

Pol Otelini në krye të përpjekjeve për të bërë Amerikën më konkurrente

Presidenti Barak Obama emëroi drejtuesin e kompanisë Intel, Paul Otellini, një nga kritikët e tij në komisionin këshillues, që përpiqet të gjejë mënyra për ta bërë ekonominë amerikane më konkurrente.

Një zyrtar i Shtëpisë së Bardhë tha se presidenti do të emërojë shefin ekzekutiv të Intelit në këshillin e ngritur kohët e fundit për të krijuar vende të reja pune dhe për të rritur konkurrencën.

Në shtator zoti Otellini kritikoi mënyrën sesi administrata po zgjidh rimëkëmbjen ekonomike. Ai po e shoqëron sot zotin Obama në një turne në uzinën e kompanisë Intel në Oregon.

Presidenti do të bëjë komente dhe thirrje për investime më të mëdha në arsim dhe në fushën e shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës. Presidenti ka bërë thirrje për këto investime në mënyrë që amerika të ecë përpara dhe të fitojë të ardhmen.

Presidenti u takua dje me 12 drejtuesit kryesor të teknologjisë për të diskutuar mënyrat e bashkëpunimit mes qeverisë dhe biznesit.

Midis pjesëmarrësje në takimin në Kaliforni ishin krijuesi i faqes Facebook Mark Zuckerber, shefi i Google Eric Schmidt dhe Steve Jobs themeluesi i kompanisë Apple.

Zoti Obama u takua me ta në një rezidencë private në San Francisco. Takimi nuk ishte i hapur për gazetarët.

XS
SM
MD
LG