Lidhje

Shqipëria shton fondet për kërkimet arkeologjike


Shqipëria shton fondet për kërkimet arkeologjike

Shqipëria shton fondet për kërkimet arkeologjike

Shqiperia vendosi te shtoje financimet per kerkimet arkeologjike ne te gjithe territorin e vendit, ku besohet se gjenden vlera historike. Qeveria beri te ditur se fonde shtese jane ne dispozicion te cdo kerkimi arkeologjik, dhe shkencetaret do te kene ne cdo cast mbeshtetjen e prefekteve dhe pushtetit vendor. Arkeologjia ka qene per shume vite nje fushe me financime te pakta, por optimizmin per mbeshtetje te madhe fondesh e sollen zbulimet me vlera te medha qe u kryen nga ekspedita shqiptaro-franceze ne Apolloni, prane Fierit.

XS
SM
MD
LG