Lidhje

Amb. Arvizu, thirrje forcave politike të angazhohen me reformën zgjedhore

  • Armand Mero
  • Tiranë

Amb. Arvizu, thirrje forcave politike të angazhohen me reformën zgjedhore

Amb. Arvizu, thirrje forcave politike të angazhohen me reformën zgjedhore

Në Shqipëri ambasadori amerikan Aleksandër Arvizu bëri thirrje sot forcave politike që të angazhohen në realizimin e reformës zgjedhor e të plotësojnë boshllëqet e konstatuara edhe nga raporti i Osbe/Odihr

Palët, tha ambasadori amerikan, duhet të angazhohen seriozisht në të kundërtën reforma nuk do të jetë e suksesshme.

Raporti i Osbe/Odihr ishte i qartë dhe i plotë, u shpreh ai duke shtuar se ky raport kishte vënë në dukje boshllëqet që ekzistojnë në kod, i cili ka nevojë të përmirësohet sepse këto boshllëqe nuk lejuan zbatimin e tij.

Ambasadori Arvizu theksoi se shpesh thuhet se infrastruktura ligjore është e plotë dhe e mirë por zbatimi I ligjit lë për të dëshiruar.

Javën e shkuar misioni i vëzhguesve të Osbe/Odihr publikoi raportin e tij përfundimatr për zg

XS
SM
MD
LG