Lidhje

Apple arrin rekorde të reja shitjesh dhe fitimi

  • Zëri Amerikës

Apple products are displayed in the window of an Apple Store in San Francisco, California, January 24, 2012.

Apple products are displayed in the window of an Apple Store in San Francisco, California, January 24, 2012.

Kompania e teknologjisë me qendër në Shtetet e Bashkuara Apple ka arritur rekorde të reja shitjesh dhe fitimi si pasojë e rritjes së kërkesës për produktet e saj iPhone dhe iPad.

Kompania Apple tha se, gjatë tre muajve të fundit të vitit 2011, fitimet e saj kanë arritur vlerën 13 miliardë dollarë ndërkohë që shitjet kapën shifrën 46 miliardë dollarë. Ky është një nga tremujorët më fitimprurës në historinë e kompanive amerikane, ndërkohë që përfitimet e kompanisë Apple për atë tremujor kanë tejkaluar të ardhurat e përgjithshme të kompanisë së famshme të internetit Google, për të njëjtën periudhë kohe.

Qysh nga gushti i vitit të shkuar, Apple dhe korporata ndërkombëtare e energjisë Exxon kanë qenë rivale për postin e kompanisë më të madhe amerikane, në varësi të ecurisë së aksioneve të tyre në bursë.

XS
SM
MD
LG