Lidhje

BE vendos sanksione ndaj 13 zyrtarëve sirianë

  • Zëri Amerikës

BE vendos sanksione ndaj 13 zyrtarëve sirianë

BE vendos sanksione ndaj 13 zyrtarëve sirianë

Bashkimi Evropian ka vendosur sanksione ndaj 13 zyrtarëve sirianë, të afërt me Presidentin Bashar al-Asad, si mjet presioni ndaj Sirisë, që t’i japë fund politikës së dhunës kundër protestuesve anti-qeveritarë.

Sanksionet, që vihen në zbatim menjëherë, nuk kanë si objektiv vetë presidentin. Bashkimi Evropian publikoi dje listën e zyrtarëve në fjalë, dhe po dje fillloi zyrtarisht embargoja e armëve ndaj Sirisë.

Grupet e të drejtave të njeriut thonë se më tepër se 630 civilë janë vrarë gjatë trazirave të kohëve të fundit në Siri dhe rreth 8 mijë vetë janë futur nëpër burgje, ose janë zhdukur.

Vëllai i presidentit Asad, i cili është komandant i Gardës së Republikane dhe vëllai i tij, i cili është pronari i disa bizneseve në Siri, janë mes personave të cilëve u është ndaluar udhëtimi në vendet e Bashkimit Evropian dhe i janë ngrirë pasuritë.

Vendet anëtare të BE-së kanë patur mendime të ndryshme lidhur me përfshirjen e vetë Presidentit Asad në listën e personave ndaj të cilëve janë vendosur sanksione.

XS
SM
MD
LG