Lidhje

Derdhjet toksike të Hungarisë mbërrijnë në Danub

  • Zëri Amerikës

Derdhjet toksike të Hungarisë mbërrijnë në Danub

Derdhjet toksike të Hungarisë mbërrijnë në Danub

Derdhjet toksike që shpërthyen nga një depozitë në Hungarinë perëndimore kanë mbërritur në Danub, dhe ekspertët thonë se në lumin e dytë më të madh të Evropës po shfaqen peshq të ngordhur.

Zyrtari hungarez që merret me manaxhimin e katastrofave, Tibor Dobson tha sot se ka patur njoftime për peshq të ngordhur në pikën e takimit të Danubit me lumin Raba. Ai tha se mostrat e ujit flasin për nivele alkaline mbi normale.

Kryeministri hungarez Viktor Orban e ka përshkruar rrjedhjen toksike si “një fatkeqësi serioze ekologjike”.

Bashkimi Europian dhe zyrtarë të mjedisit janë të shqetësuar për rrjedhjen toksike e cila mund të shkaktoj një shkatërrim të ekosistemve të Danubit dhe të 6 vendeve që ai përshkon.

XS
SM
MD
LG