Lidhje

Mal i Zi: Fillon përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe

  • Ali Salaj

Pas kërkesave të vazhdueshme të faktorit politik shqiptar dhe pas ndërhyrjes së faktorit ndërkombëtar në Parlamentin e Malit të Zi, atje ka filluar përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe. Analistët e pavarur në Mal të Zi e mirëpritën përdorimin e gjuhës shqipe në Parlament ku, siç shprehen ata, 25 vjet pas pluralizimit politik, realizohet një nga të drejtat më themelore të pakicave në vend.

Trego komentet

XS
SM
MD
LG