Lidhje

Greqi, punonjësit publikë, thirrje për grevë kundër privatizimeve

  • Zëri Amerikës

Greqi, punonjësit publikë, thirrje për grevë kundër privatizimeve

Greqi, punonjësit publikë, thirrje për grevë kundër privatizimeve

Punonjësit publikë në Greqi bënë thirrje për grevë në shenjë proteste ndaj planeve qeveritare për privatizimin e sektorëve shtetërorë si pjesë e marrëveshjes së paketës finaciare të ndihmave dhënë nga Bashkimi Evropian.

Greva është thirrur në të njëjtën ditë me takimin e kryeministrit George Papandreu dhe kabinetit të tij, për të miratuar masat e reja financiare që do të aplikohen deri në vitin 2015, ku përfshihet edhe rritja e taksave.

BE-ja dhe FMN-ja miratuan vitin e kaluar një hua prej 158 miliardë dollarësh për Greqinë, por me kërkesën për vendosjen e masave të rrepta financiare në vend.

XS
SM
MD
LG