Lidhje

Presidenti palestinez Mahmud Abaz viziton Bosnje Hercegovinën


Presidenti palestinez Mahmud Abaz viziton Bosnje Hercegovinën

Presidenti palestinez Mahmud Abaz viziton Bosnje Hercegovinën

Presidenti palestinez Mahmud Abaz ndodhet në Sarajevë në vizitën e tij të parë zyrtare në Bosnje Hercegovinë me shpresë për të siguruar mbështetje për anëtarësimin e shtetit palestinez në OKB në muajin shtator. Gjatë vizitës tre ditore që filloi dje, zoti Abaz do të takohet me tre anëtarët e presidencës kolegjiale. Bosnje Hercegovina është një prej 10 anëtarëve jo të përhershëm të Këshillit të Sigurimit. Autoriteti Palestinez synon njohjen e shtetit të Palestinës nga OKB-ja, një përpjekje që Izraeli e kundërshton me forcë. Që pas dështimit të bisedimeve të drejtëpërdrejta të paqes midis Izraelit dhe palestinezëve në shator të vitit të kaluar, palestinezët i kanë shtuar përpjekjet diplomatike për njohjen e shtetit palestinez nga OKB-ja, në bazë të kufijve që ekzistonin para luftës së vitit 1967, gjatë së cilës Izraeli pushtoi toka palestineze.

XS
SM
MD
LG