Lidhje

Vdes Samuel Kunz, një nga personat më të kërkuar nazistë

  • Zëri Amerikës

Vdes Samuel Kunz, një nga personat më të kërkuar nazistë

Vdes Samuel Kunz, një nga personat më të kërkuar nazistë

Një nga personat më të kërkuar nazistë, Samuel Kunz, ka vdekur para se të gjykohej për rolin e tij në vdekjen e qindra mijëra hebrenjve.

Një gjykatë gjermane në Bon deklaroi se zoti Kunz vdiq me 18 nëntor në qytetin e tij të lindjes.

Në korrik 89 vjeçari Kunz u akuzua për ndihmën në vrasjen e 430 mijë hebrenjëve nga viti 1942 deri në vitin 1943 në kampin e përqëndrimit në Belzec të Polonisë.

Ish roja e kampit të vdekjes u akuzua gjithashtu se ka marrë pjesë në ekzekutimin e 10 hebrenjëve.

Zoti Kunz ka lindur në Bashkimin Sovjetik dhe ka shërbyer në ushtrinë sovjetike para se binte në duart e gjermanëve si rob lufte. Ai pastaj ka punuar në kampet e vdekjeve.

Organizata hebreje për të drejtat e njeriut, Qendra Simon Wiesenthal, e ka radhitur atë të tretin në listën e nazistëve më të kërkuar.

Derjtori i kësaj qendre në Jeruzalem, Efraim Zuroff, kritikoi Gjermaninë për procesin e ngadaltë të gjykimit të ish nazistëve.

XS
SM
MD
LG