Lidhje

SHBA rithekson përkushtimin ndaj rajonit të Azi-Paqësorit

  • Zëri Amerikës

U.S. Secretary of State Hillary Clinton addressing first senior officials meeting for the Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) Forum in Washington, D.C., March 9, 2011

U.S. Secretary of State Hillary Clinton addressing first senior officials meeting for the Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) Forum in Washington, D.C., March 9, 2011

Sekretarja amerikane e Shtetit Hillari Klinton ritheksoi përkushtimin amerikan ndaj rajonit të Azi-Paqësorit, ndërkohë që Shtetet e Bashkuara përgatiten të organizojnë takimin e Apekut në vend këtë vit.

Zonja Klinton i bëri komentet sot gjatë një takimi në Uashington me zyrtarë të lartë të forumit 21-anëtarësh të Bashkëpunimit Ekonomik të Azi-Paqësorit.

Ajo tha se presidenti Barak Obama është i përkushtuar ndaj Apekut dhe rajonit të Azi-Paqësorit. Ajo theksoi fuqinë e integrimit ekonomik për arritjen e përfitimeve reale dhe afatgjata.

Zonja Klinton përshkroi sfidat me të cilat përballet rajoni dhe bota, si rritja e çmimeve të ushqimit dhe naftës, gazeve të dëmshme dhe konsumimit të burimeve natyrore. Ajo tha se Apeku duhet të përpiqet të krijojë vende pune, të rrisë tregëtinë dhe investimet, novacionet e karburantit, investimet në arsim dhe nxitjen e rritjes ekonomike gjithpërfshirëse.

Shtetet e Bashkuara po përpiqen të arrijnë objektivat e vëna nga presidenti Obama për dyfishimin e eksporteve deri në vitin 2015 dhe e shohin rajonin e Apekut si mundësi për biznes. Takimi kryesor i vitit për Apekun so të mbahet në nëntor në Honolulu të shtetit Hauai.

XS
SM
MD
LG