Lidhje

Shqiptarët në Mal të Zi i kërkojnë kryeministrit të ri t'u sigurojë të drejtat e tyre kombëtare

  • Ali Salaj

Newly elected Montenegro Prime Minister Igor Luksic, centre, addresses parliament in Podgorica, Montenegro, Wednesday, Dec. 29, 2010.

Newly elected Montenegro Prime Minister Igor Luksic, centre, addresses parliament in Podgorica, Montenegro, Wednesday, Dec. 29, 2010.

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi i paraqiti dje kryeministrit të posazgjedhur malezez, Igor Llukshiq, shqetësimin mbi pozitën e të drejtave dhe lirive të pakicës shqiptare në vend. Ky subjekt kërkoi sigurimin e të gjitha të drejtave të shiptarëve konform standardeve ndërkombëtare. Në këtë kuadër, kryeministri malezez theksoi se qeveria e tij do të japë kontribut në zhvillimin e demokracisë dhe do të përmbushë kërkesat realisht të identifikuara të pakicave në Mal të Zi.

Nga Ulqini, njofton korrespondenti ynë, Ali Salaj.

XS
SM
MD
LG