E enjte, 05 maj, 2016

  Media Arkivi

  Arsimi i lartë në Shqipërii
  X
  03.10.2013
  Në Shqipëri fillon pas pak ditësh viti i ri akademik për studentët universitarë. Në mbi 20 vjet tranzicioni, sistemi universitar ka pësuar ndryshime, të cilat nga njëra anë kanë rritur konkurrencën brenda vendit dhe kanë liberalizuar pranimet në universitet, por nga ana tjetër sipas ekspertëve kanë krijuar një amulli përsa i takon varësisë financiare, standarteve akademike dhe krahasueshmërisë me institucionet jashtë vendit. Kolegët Keida Kostreci dhe Ilirian Agolli i hedhin një vështrim kësaj çështjeje.

  Arsimi i lartë në Shqipëri

  Publikuar 03.10.2013

  Në Shqipëri fillon pas pak ditësh viti i ri akademik për studentët universitarë. Në mbi 20 vjet tranzicioni, sistemi universitar ka pësuar ndryshime, të cilat nga njëra anë kanë rritur konkurrencën brenda vendit dhe kanë liberalizuar pranimet në universitet, por nga ana tjetër sipas ekspertëve kanë krijuar një amulli përsa i takon varësisë financiare, standarteve akademike dhe krahasueshmërisë me institucionet jashtë vendit. Kolegët Keida Kostreci dhe Ilirian Agolli i hedhin një vështrim kësaj çështjeje.