E dielë, 29 nëntor, 2015

Amerika Voton 2012

No records found for this widget:735

 

Anketat e fundit

Loading...

Çfarë është Kolegji Zgjedhor?

  • Me Kushtetutë ai është një kompromis midis zgjedhjes së presidentit nga votimi në Kongres dhe votës së qytetarëve
  • Përbëhet nga 538 anëtarë. Fituesi duhet të sigurojë 270 vota të Kolegjit Zgjedhor që të zgjidhet president
  • Numri i anëtarëve të Kolegjit Zgjedhor të çdo shteti përcaktohet nga Kushtetuta
  • Ditën e zgjedhjeve, vota e qytetarëve shkon për anëtarët e Kolegjit Zgjedhor të kandidatit të tyre
  • Në shumicën e shteteve fituesi i merr gjithë votat e Kolegjit Zgjedhor të shtetit.
  • Anëtarët e Kolegjit Zgjedhor mblidhen në dhjetor për të votuar për presidentin dhe nënpresidentin
  • Votat e tyre numërohen në Kongres më 6 janar

Harta Zgjedhore

Loading...

No records found for this widget:903


Citime të kandidatëve në anglisht

Çfarë kanë thënë kandidatët që konkurrojnë për Shtëpinë e Bardhë për vendin tuaj? Çfarë kanë deklaruar ata për çështje të tilla si ekonomia, emigracioni apo Irani?
 

 

Kërko për citime të kandidatëve

 

video

Keni JavaScript të çaktivizuar ose keni variantin e vjetër të Adobe's Flash Player. Ngarkoni Flash player.
Intervistë me Dr. Shinasi Ramai
X
24.11.2015
Dr. Shinasi Ramën jep lëndën e politikës dhe drejton programe masteri në Universitetin e Nju Jorkut. Zoti Rama ka qenë njëri ndër organizatorët e lëvizjes studentore në Tiranën e vitit 1990, udhëheqës i disa demonstratave dhe të grevës së urisë që çuan në pluralizmin politik.