E shtunë, 30 gusht, 2014

Evropa

Barroso dënon sulmet e Moskës në Ukrainën lindore

Në një bisedë telefonike me presidentin rus Putin, kreu i Komisionit Europian ka thënë se shkallëzimet në konfliktin disa-mujor bien në kundërshtim me përpjekjet e BE-së për një zgjidhje diplomatike Më tepër

Ukraina dhe Perëndimi

Trupat ukrainase kanë përparuar ndjeshëm kundër separatistëve në javët e fundit, me sa duket duke shkaktuar një reagim më të fortë të Rusisë Më tepër

Britania rrit nivelin e kërcënimit terrorist

Vendimi për të rritur nivelin e kërcënimit në nivelin “i lartë” që do të thotë se një sulm terrorist konsiderohet shumë i mundur, ka lidhje me zhvillimet në Irak dhe Siri Më tepër

Obama: Uashingtoni, në bashkëpunim me aleatët evropianë për Ukrainën

Presidenti amerikan përjashtoi mundësinë e ndërhyrjes së armatosur për çrrënjosjen e dhunës së mbështetur nga Rusia në Ukrainën lindore Më tepër

Erdogan bën betimin si president i Turqisë

Zoti Erdogan është presidenti i parë i Turqisë i zgjedhur me votim të drejtpërdrejtë. Ky post do t'i sigurojë atij udhëheqjen e vendit edhe për pesë vjet të tjera. Më tepër