E mërkurë, 07 tetor, 2015

SHKENCË DHE TEKNOLOGJI

Shpallen çmimet Nobel për fizikë

Shencëtarët Kajit dhe MacDonald nderohen për zbulimin se neutrinoja, grimca e dytë që gjendet më shpesh në univers, ka masë Më tepër

Në mbrojtje të bletës

Rënia misterioze e numrit të bletëve ka detyruar bletarët të hidhen në veprim Më tepër

IDAPT i1 Eco es capaz de cargar dos aparatos al mismo tiempo y tiene un precio de $25 dólares en el mercado.

Një dyshek plazhi me karikues

Dysheku i plazhit, “Beachill” është i pajistur me një karikues dhe një frigorifer të vogël termik Më tepër

Mars 1

Gjurmët e ujit në Mars

Shkencëtarët NASA-s thonë se ata kanë zbuluar gjurmë të burimeve me ujë të kripur në siperfaqen e Marsit Më tepër

Gjurmë uji në formë të lëngshme në Mars

NASA njoftoi se shkencëtarët kanë zbuluar gjurmë të kripërave minerare të shkrira mbi sipërfaqen e planetit. Këto gjurmë, sipas shkencëtarëve, mund të krijohen vetëm në praninë e ujit në formë të lëngshme. Më tepër