Lidhje

Media Arkivi

Inagurohet hidrocentrali "Ashta 1"

  • Pëllumb Sulo

Në Shqipëri u inaugurua sot Hidrocentrali “Ashta 1”, i pari që ndërtohet atje gjatë 30 viteve të fundit. Ky është një investim i dy kompanive austriake, ENV e Verbund. Në ceremoninë e inaugurimit merrnin pjesë e Kryetaret e Parlamenteve të Shqipërisë dhe Austrisë si dhe Kryeministri Berisha, i cili e cilësoi ndërtimin e Hidrocentralit të Ashtës, si investimin më të madh të 20 viteve të fundit në Shqipëri. Pas Ashtës 1, vitin e ardhëshëm pritet të perfundojë edhe ndërtimi i Ashta 2.

XS
SM
MD
LG