Lidhje

Rusët në protesta kundër ligjit të birësimeve


Mijëra vetë marshuan sot nëpër rrugët e Moskës, për të protestuar ndaj një ligji që ndalonte adoptimin e fëmijëve rusë nga amerikanët.

Protestuesit mbanin në duar pankarta dhe fotografi të ligjvënësve që votuan në favor të ligjit në fund të dhjetorit. Mbi fotot e tyre ishte shkruar me të kuqe fjala “Turp”.

Marshimi i protestës, që u lejua nga aurtoritetet ruse, u organizua nga drejtuesit e opozitës, të cilët udhëhoqën demonstratat kundër rizgjedhjes së presidentit rus një vit më parë.

Ligji që ndalonte amerikanët të birësonin fëmijë rusë shihet gjerësisht si një masë hakmarrëse ndaj miratimit nga Shtetet e Bashkuara të një mase për mosdhënien e vizave për rusët e akuzuar se kanë lidhje me shkeljet e të drejtave të njeriut.

Kundërshtarët e ligjit rus të birësimit thonë se vikimat kryesore të tij nuk janë amerikanët, por jetimët rusë, të cilët do të humbin shansin për të patur një familje të re.
XS
SM
MD
LG