Lidhje

India ashpërson ligjin ndaj përdhunimit


India

Ligjvënësit në Indi kanë miratuar një legjislacion që parashikon dënime më të ashpëra për përdhunuesit, duke përfshirë edhe dënimin me vdekje.

Ligjvënësit në Indi kanë miratuar një legjislacion që parashikon dënime më të ashpëra për përdhunuesit, duke përfshirë edhe dënimin me vdekje.

Ligji kundër përdhunimit u miratua të martën në dhomën e ulët të paralamentit dhe parashikon një dënim minimal 20-vjet burg për përdhunuesit në grup, dënim që mund të zgjatet deri në burgim të përjetshëm. Ligji gjithashtu paraqet dënime të reja për ndjekje, prekje, ngacmime, vrojtime të fshehta dhe sulme me acid ndaj grave.

Sipas ligjeve ekzistuese, një përdhunues përballet me një afat prej 7 deri në 10 vjet burgim.

Ministri i Brendshëm i Indisë, Sushil Kumar Shinde tha se legjislacioni i ri i ashpër do të veprojë si një pengesë apo për përdhunimet.

Por veprimtarë të të drejtave të grave dhe disa ligjvënës kërkojnë dënime edhe më të rrepta për sulmet me acid ndaj grave dhe për trafikimin e fëmijëve.

Legjislacioni i ri ende ka nevojë për miratimin e dhomës së lartë të parlamentit.
XS
SM
MD
LG