Lidhje

Media Arkivi

Maqedoni: Dixhitalizimi televiziv


Në Maqedoni, pronarët dhe drejtuesit e televizioneve private ankohen për shkak të vendimit të qeverisë për dixhitalizimin e sinjalit televiziv deri më 1 qershor. Kjo do të detyronte mbylljen e një numri televizionesh për shkak të kostos së mjeteve të nevojshme për transmetimin dixhital. Ndërkohë, qeveria thotë se televizionet kanë pasur pesë vjet afat për kalimin nga sinjali analog në atë dixhital.

XS
SM
MD
LG