Lidhje

Media Arkivi

Nderohen gazetarët e vrarë në vitin 2012


Amendamenti i parë i Kushtetutës amerikane garanton lirinë e shprehjes dhe mbron lirinë e shtypit. Por në shumë vende, gazetarët nuk lejohen të njoftojnë për lajmet, apo të kritikojnë qeveritë e tyre dhe ndëshkohen ose edhe vriten, nëse e bëjnë një gjë të tillë. Dhe në zona lufte, gazetarët gjenden shpesh në mes të zjarrit. Rreziqet ndaj gazetarëve bien në sy nga numri i të vrarëve në detyrë.

XS
SM
MD
LG