Lidhje

Media Arkivi

Trashëgimia e Ballkanit


Dita e sotme shënon 20-vjetorin e krijimit në Hagë të Gjykatës së posaçme të krimeve të luftës për ish-Jugosllavinë. Ajo ishte gjykata e parë ndërkombëtare e këtij lloji që nga gjyqet e Nyrembergut dhe të Tokios në mbarim të Luftës së Dytë Botërore. Pavarësisht nga dobësitë, shumë ekspertë ligjorë mendojnë se gjykata e Hagës vendosi disa precedentë të rëndësishëm për çështjen e krimeve të luftës.

XS
SM
MD
LG