Lidhje

Media Arkivi

BB për ekonominë e Kosovës


Përfaqësuesit e Bankës Botërore thanë se Kosova gjatë këtij viti pritet të ketë rritje bruto të prodhimit vendor në 3.1 për qind, nga 2.3 për qind të vitit 2012. Gjatë prezantimit të raportit për rritjen ekonomike të rajonit, ata e përshkruan me tone jo shumë të mirë rrjedhën e zhvillimeve ekonomike të Kosovës gjatë vitit 2012, ku është ndikuar nga rënia e eksporteve dhe zvogëlimi i veprimtarive bankare, ndërsa parashikimet për këtë vit pritet të jenë më të qëndrueshme.

XS
SM
MD
LG