Lidhje

Media Arkivi

Monitorimi i zgjedhjeve


Në Shqipëri nga 400 vëzhgues të kërkuar nga ODIHR-i për të ndjekur zgjedhjet e së dielës, kanë mbërritur vetem rreth 300, ndërsa misionit të monitorimit ditën e dielë do t’i bashkangjiten edhe stafet e ambasadave të vendeve të ndryshme përfshirë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Një diplomat perëndimor i tha zërit të Amerikës se ata janë të përgatitur të ndjekin nga afër procesin, nisur dhe nga eksperienca e zgjedhjeve të kaluara. Shqetësimi kryesor duket se lidhet më tepër me fazën e numërimit, ndërkohë që rastet e trysnisë për votën, apo përdorimi i burimeve publike shihen si jo pak problematike.

XS
SM
MD
LG