Lidhje

Media Arkivi

Ende pa strehë famijet rome


Sot është dita e 17 që rreth 40 familje rome me afro 200 antarë po jetojnë në qiell të hapur dhe në gjendje të rëndë shëndetësore pasi iu shembën kasollet dhe u dëbuan nga një zonë ndërtimi pak kilometra nga qendra e Tiranës. Ata po jetojnë në një trotuar të unazës së kryeqytetit, duke pritur që autoritetet shtetërore të angazhohen për strehimin dhe integrimin e tyre. Veprimtarët e të drejtave njerëzore thonë se kjo nuk është zona e vetme, dhe se grupe të mëdha familjesh rome pritet të dëbohen edhe nga disa zona të tjera në Tiranë si Selita, Shkoza, Bregu i Lumit dhe qytete të tjera.

XS
SM
MD
LG