Lidhje

Media Arkivi

Bashkësia Islame në Kosovë


Në Kosovë, Bashkësia Islame ka hapur procesin e zgjedhjeve për Kuvendin e saj që pritet të mbyllen në nëntor me zgjedhjen e myftiut që është drejtuesi më i lartë i Bashkësisë Islame. Procesi, i zakonshëm çdo pesë vjet, kësaj radhe nxiti përplasje të brendshme dhe debate që janë cilësuar si përplasje ndërmjet vijave radikale dhe të moderuara. Vetë protagonistët thonë se ka tendenca të pasuksesshme për ndarje të tilla, ndërsa vëzhguesit thonë se Bashkësia Islame duhet të fillojë një dialog të brendshëm për tejkalimin e kundërthënieve.

XS
SM
MD
LG