Lidhje

Maqedoni: mbi 20 raste me HIV dhe SIDA


26 raste të reja të infektimit me HIV dhe SIDA janë regjistruar vetëm në shtatë muajt e parë të këtij viti në Maqedoni. Dhjetë prej tyre janë të prekur nga SIDA dhe gjashtëmbëdhjetë rezultojnë pozitivë për HIV, ndërkohë që dy persona që vuanin nga SIDA kanë vdekur. Autoritetet shëndetësore maqedonase bëjnë të ditur se shumica dërrmuese e të prekurve nga HIV dhe SIDA janë meshkuj, të moshës nga 19 - 39 vjeç. Mjekët vërejnë se në tre vitet e fundit nuk është regjistruar ndonjë rast i transmetimit të virusit nga nëna tek fetusi. Në Maqedoni, sipas të dhënave zyrtare, nga viti 1987 e këndej janë gjithsej 223 persona të cilët jetojnë me virusin HIV dhe SIDA.

XS
SM
MD
LG