Lidhje

Reportazh nga Lura


Komuna e Lurës, në rrethin e Dibrës, është një nga zonat më të bukura dhe me tradita të pasura historike dhe kulturore. Për shkak të kushteve të vështira ekonomike dhe infrastrukturës së dëmtuar, gjate 20 viteve të fundit janë larguar nga Lura pjesa më e madhe e banorëve. Por, ata që vazhdojnë të jetojnë atje shpresojnë se, me përmirësimin e infrastrukturës rrugore dhe nxitjen e turizmit, edhe banorët e larguar do të rikthehen në vendlindje.

XS
SM
MD
LG