Lidhje

Nënshkodra dhe rreziku i përmbytjeve


Përmbytjet e ditëve të fundit në Qarkun e Lezhës, kanë shtyrë njësitë vendore të zonës së Nënshkodrës që të verifikojnë në terreren sistemin mbrojtës të argjinaturave dhe kanaleve kulluese, për të parandaluar rrezikun e mundshëm të përmbytjeve. Sipas disa prej drejtuesve të komunave të Nënshkdorës, problematike mbetet situata në kanalet kulluese dhe përrenjtë e zonës, për të cilët ata kërkojnë mbështetjen e strukturave shteterore dhe vetë komunitetit.

Zona fushore e Nënshkodrës është përballuar disa herë gjatë viteve të fundit me përmbytje masive dhe të përsëritura, të cilësuara si më të mëdhatë, të ndodhura deri tani në Shqipëri.

XS
SM
MD
LG