Lidhje

Kosova nën trysni për Gjykatën e Posaçme


Kosova është vënë nën trysni për themelimin e Gjykatës së Posaçme që do të trajtojë pretendimet për përfshirje të ish-drejtuesve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në krime të luftës. Ndërsa opozita kundërshton themelimin e saj, drejtues institucionesh dhe diplomatë perëndimorë thonë tashmë ekziston një projekt i hartuar nga Rusia për ngritjen e gjykatës së posaçme nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara. Nga Prishtina njofton korrespondenti ynë, Besim Abazi.

XS
SM
MD
LG