Lidhje

Refuzimi i martesës së homoseksualëve


Rowan County Clerk Kim Davis listens to a customer following her office's refusal to issue marriage licenses at the Rowan County Courthouse in Morehead, Ky., Sept. 1, 2015.

Punonjësja e gjykatës së shtetit të Kentakit që vazhdon të refuzojë të lëshojë autorizime martese për çiftet e të njëjtit seks, del sot para një gjykatësi federal për t’u përballur me akuza për fyerje ndaj gjykatës.

Gjykatësi urdhëroi zyrtaren e gjykatës në Distriktin Rowan, Kim Davis muajin e kaluar të rifillonte lëshimin e autorizimeve për martesa për të gjitha çiftet, heteroseksualë ose homoseskuale, një praktikë që ajo e ndërpreu pas vendimit të Gjykatës së Lartë në qershor që legalizoi martesat e të njëjtit seks në gjithë vendin.

Zonja Davis thotë se lëshimi i autorizimeve të martesave për çiftet e të njëjtit seks do të dhunonte besimin e saj fetar.

Gjykatësi e nxorri urdhrin pasi katër çifte, dy heteroseksuale dhe dy homoseksuale ngritën padi kundër saj.

XS
SM
MD
LG