Lidhje

Fermerët dhe mosçertifikimin i pronësisë mbi tokën


Certifikimi i fermerëve
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

Certifikimi i fermerëve

Megjithë pasuritë e shumta natyrore, rrethet Veriore të Shqipërisë, vazhdojnë të kenë rritme më të ulëta zhvillimi, krahasur me pjesën tjetër të vendit. Për këtë, specialistët mendojnë se ndikim të dukshëm ka edhe mospajisja e fermerëve me çertifikatën e pronësisë mbi tokën bujqësore, çka i ka përjashtuar ata nga mundësia për të përfituar nga subvencionet qeveritare dhe ato të organizatave të huaja. Në tre rrethet e Qarkut të Shkodrës vetëm rreth 5 përqind e fermerëve janë të paisur me çertifikatën e pronësisë së tokës.

Certifikimi i fermerëve
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

XS
SM
MD
LG