Lidhje

Kosovë, thirrje për barazi të grave mbi pronën


Në Kosovë, përfaqësues të institucioneve vendase e ndërkombëtare thonë se gratë ende përfaqësojnë kategorinë më të varfër të shoqërisë, ndërsa bënë thirrje që nëpërmjet politikave të ndryshohet kjo gjendje. Gjatë fillimit të një fushate për vetëdijësimin e qytetarëve për rëndësinë e regjistrimit të pronave për të dyja gjinitë, u tha se mungesa e të drejtave për pronën i mohon grave të drejtat për pavarësi financiare dhe ekonomike dhe si të tilla ato përballen me dhunë të ndryshme. Nga Prishtina njofton korrespodenti ynë, Leonat Shehu.

Barazia ndaj prones ne Kosove
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

XS
SM
MD
LG