Lidhje

Një ligjvënës danez largohet nga partia e tij


Ligjvënësi Jens Rohde ka braktisur partinë e djathtë në pushtet si protestë ndaj një propozimi të debatueshëm mbi refugjatët.

Ligjvënësi tha se ka braktisur partinë Venstre për të kaluar tek Partia Daneze Social Liberale pasi ishte tronditur nga një propozim që kërkon konfiskimin e sendeve me vlerë apo parave që kalojnë shumën mbi 437 dollarë gjatë kontrollimeve në pikat kufitare.

Zoti Rohdi shprehu shqetësim se nuk kishte një indiniatë më të madhe kombëtare lidhur me propozimin për konfiskimin e stolive dhe dinjitetit të refugjatëve që futen në Danimarkë. Propozimi nuk është miratuar nga parlamenti por mundësia për këtë ka shkatuar një indiniatë ndërkombëtare.

XS
SM
MD
LG