Lidhje

Kosovë, pezullohet prokurori Basri Morina


Zyra për informim e Këshillit Prokurorial të Kosovës ka bërë të ditur se ka pezulluar për gjashtë muaj pa pagesë prokurorin e shtetit, Basri Morina për shkak të pjesëmarrjes së tij në një ligjeratë me një të dyshuar për terrorizëm dhe thirrjes për zbatimin e drejtësisë islame.

Në komunikatën e Prokurorisë së Shtetit thuhet se “Komisioni Disiplinor pas shqyrtimit të të gjitha shkresave të lëndës dhe provave të bashkangjitura, duke i vlerësuar ato veç e veç, ka gjetur se prokurori Basri Morina, ka shkelur Kodin e Etikës dhe Sjelljes profesionale për Prokuror. Po ashtu, përkundër faktit se mban pozitën e prokurorit të shtetit dhe nuk i lejohet pjesëmarrja në tubime të tilla, prokurori Basri Morina ka mbajtur fjalim me përmbajtje religjioze, veprime këto që janë në kundërshtim me detyrimet e prokurorit për zbatimin e standardeve të larta të sjelljes profesionale, thuhet në komunikatë.

Më tej në komunikatë thuhet se “Komisioni Disiplinor ka vlerësuar se mbetja e prokurorit Basri Morina, në detyrë dhe vazhdimi i kryerjes së detyrave të tij të përditshme si prokuror, mund të ndikojë negativisht në opinionin publik duke dëmtuar imazhin dhe duke e zbehur besimin e qytetarëve në sistemin prokurorial në tërësi”, thuhet në komunikatën e Prokurorisë së Shtetit.

Prokurori Basri Morina që shërben në Gjykatën Themelore të Prishtinës shihet në një video të publikuar në internet, ku flet për zbatimin e drejtësisë islame ndaj të dënuarve.

XS
SM
MD
LG