Lidhje

USAID dhe fermerët në Malësi të Madhe


Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar, USAID, së bashku me kampin ushtarak amerikan Bonstill në Kosovë mbështetën një grup fermerësh në Malësi të Madhe për fuqizimin e kapaciteteve magazinuese dhe përpunuese për bimët mjeksore.

Malësia e Madhe është zona ku grumbullohet sasia më e madhe e bimëve mjeksore, që eksportohen në SHBA.

Vitet e fundit, USAID ka dhuruar disa qindra njësi magazinimi në të gjithë Ballkanin, duke mbështetur sfidat e zhvillimit në këtë rajon.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, përgatiti kronikën.

XS
SM
MD
LG