Lidhje

Aksident fatal me makinë Tesla


A Tesla Model S with version 7.0 software update containing Autopilot features is featured during a Tesla event in Palo Alto, California Oct.14, 2015.
A Tesla Model S with version 7.0 software update containing Autopilot features is featured during a Tesla event in Palo Alto, California Oct.14, 2015.

Firma Tesla thotë se një shofer u vra duke përdorur funksionin autopilot të një prej makinave të kompanisë, duke nxitur një hetim federal mbi sigurinë e këtyre makinave në SHBA.

Sipas policisë rrugore, kamion goditi makinën ndërsa kjo po kalonte në një autostradë në Florida më 7 maj. Si rrjedhim makina në autopilot e shtyrë nga goditja u përplas me një shtyllë elektriku.


Administrata Kombëtare e Sigurisë si Trafikut tha se po kryen një vlerësim paraprak rreth sistemit autopilot në 25 mijë makina Tesla të Modelit S.

Kompania Tesla thotë se kjo është përplasja e parë fatale që ka ndodhur, ndërsa shoferi ishte duke përdorur funksionin autopilot.


Kompania e quajti aksidentin një humbje tragjike, por i kujtoi publikut në një deklaratë, se një vdekje ndodh çdo 151 milionë kilometra në SHBA dhe çdo 96 milionë kilometra në mbarë botën.

Ideja e një automjeti me autopilot ka ekzistuar që nga viti 1930, por u deshën 80 vjet që ajo të bëhet më popullore dhe praktike. Megjithatë, industrisë i mbeten shumë probleme për të zgjidhur para se këto makina mund të ofrohen në treg për përdorim të gjerë.

XS
SM
MD
LG