Lidhje

Gjirokastër, dixhitalizimi i bibliotekës

  • Raimond Kola

Në Shqipëri vëmendja ndaj librit ka rënë dhe shumica e bibliotekave janë pa investime. Por në Gjirokastër së fundi ka nisur dixhitalizimi i fondeve të Bibliotekës në një projekt të përbashkët me Bibliotekën e Konicës në Greqi. Biblioteka krahas një fondi të vjetër, sidomos të shtypit periodik shqiptar, ka përmbledhur edhe pasurinë folklorike të zonës të 40 viteve të fundit.

XS
SM
MD
LG