Lidhje

Të rinjtë e Ballkanit dhe monumentet kulturore


Të rinj nga Maqedonia dhe Mali i Zi janë përfshirë këtë vit në punët restauruese në Gjirokastër. Sipas tyre përvoja e krijuar ne asamble arkitekturore dhe shtepi te vjetra do t`i ndihmojë në trajtimin e monumenteve historike që ndodhen në zonat e Ulqinit por edhe Dibrës së Madhe. Të rinjtë i shohin aktivitetet në Gjirokastër edhe si afrim me bashkëmoshatarët e tyre nga vendet e tjera të Ballkanit.

Korrespondenti Raimond Kola bisedoi me disa prej tyre dhe përgatiti kronikën.

XS
SM
MD
LG