Lidhje

Liqeni i Shkodrës vazhdon të dëmtohet

  • Pëllumb Sulo

Liqeni i Shkodrës, i cili ndahet mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, vazhdon të dëmtohet, megjithëse gjatë 25 viteve të fundit, për mbrojtjen dhe mirëmenaxhimin e tij, janë zbatuar me dhjetra projekte, me një financim që i kalon 30 milion euro. Ekspertë të mjedisit nga të dy vendet pohojne se, si qeveria e Shqipërisë, ashtu edhe ajo e Malit te Zi, kanë ndërmarrë projekte që dëmtojnë biodiversitetin e liqenit, i cli vlerësohet si më i madhi në Ballkan.

XS
SM
MD
LG