Lidhje

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar


3 dhjetori është Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar. Në Shqipëri 6.2 % e popullsisë mbi moshën 15 vjeç vuajnë nga një formë e aftësisë së kufizuar, ndërsa në nivel botëror personat me aftësi të kufizuar përbëjnë 15% të popullsisë. Edhe në Shqipëri, Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar synon të ndërgjegjësojë strukturat shtetërore dhe shoqërinë civile për t’u përfshirë në procesin e integrimit të këtyre përsonave, të cilët vazhdojnë të kenë nevojë për një trajtim të përshtatshëm shëndetësor, shkollim, të drejtën për strehim dhe për të lëvizur pa barriera.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës në Shkodër, Pëllumb Sulo, përgatiti kronikën:

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG