Lidhje

Ndërgjegjësimi për mbrojtjen e pyjeve


Në Shqipëri, dhjetori është muaji i pyjeve, që shërben për ndërgjegjësimin e komuniteteve lokale për mbrojtjen dhe ripërtëritjen e sipërfaqeve pyjore.
Gjatë 25 viteve të fundit,pyjet janë dëmtuar së tepërmi si nga keqmenaxhimi, prerjet e jashtligjshme dhe zjarret. Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, ishte në Pukë, dhe përgatiti kronikën:

XS
SM
MD
LG