Lidhje

Shkodra përkujton rrëzimin e bustit të diktatorit

  • Pëllumb Sulo

Më 13 dhjetor të vitit 1990, pas një proteste masive, banorët e Shkodrës rrëzuan, për herë të parë në Shqipëri, bustin e diktatorit Enver Hoxha. Disa prej të rinjve më aktiv u arrestuan dhe shumë të tjerë u larguan nga vendi. Sot, një pjesë prej tyre u bashkuan duke përkujtuar rrëzimin e bustit të diktatorit, por edhe duke u shprehur se prisnin më shumë nga politika dhe qeveritë, që drejtuan vendin gjatë 25 viteve të fundit.

XS
SM
MD
LG