Lidhje

Kosovë: Shekulli i akademikut Idriz Ajetit


Në Kosovë, akademik Idriz Ajeti, një nga studiuesit më të shquar të albanologjisë, mbushi 100 vjet. Studiuesit që u mblodhën në Prishtinë të premten për të shënuar këtë përvjetor, thanë se veprimtaria shkencore dhe mësimore e Idriz Ajetit i ka shërbyer emancipimit dhe përpjekjeve të shqiptarëve në ish-Jugosllavi për të drejta qytetare, e sidomos për identitetin kulturor e kombëtar të tyre. Nga Prishtina njofton korrespondentja jonë Edlira Bllaca.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG