Lidhje

Sektori i industrisë fasone në Shkodër

  • Pellumb Sulo

Në Shqipëri, rreth 120 mijë njerëz, kryesisht gra e vajza, punojnë në industrinë fasone, nje sektor i rëndësishëm për eksportet e vendit, por ku pagat janë të ulta dhe kushtet e punës të vështira. Kjo bëri që para pak kohe, disa dhjetra punëtore të fasonerisë në Shkodër të hidheshin në një grevë treditore. Korrespondenti ynë Pëllumb Sulo, i hedh një sy këtij sektori në qytetin e Shkodrës, ku fasoneria punëson rreth 4 mijë njerëz.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG