Lidhje

Transgjinorët në ushtri padisin Presidentin Trump


Pesë përfaqësues transgjinorë të ushtrisë amerikane kanë vendosur të padisin presidentin Donald Trump për synimet e tij për të ndaluar personelin transgjinor të shërbejë në forcat e armatosura.

Në 26 korrik presidenti Trump shkroi në Twitter se qeveria amerikane "nuk do të pranojë ose lejojë individë transgjinorë të shërbejnë në cilëndo pozitë" në ushtri, një ndryshim i politikës së Pentagonit dhe sipas padisë, i pa konsultuar me komandantët e lartë ushtarakë.

Njoftimi i zotit Trump shkaktoi protesta anembanë vendit.

Paditësit i kërkojnë në këtë rast gjykatës të deklarojë udhëzimin e zotit Trump si jokushtetues dhe të lëshojë urdhëresa për ta ndalur atë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG