Lidhje

Amerikanët më të pasur


Rruga drejt pasuri Shtetet e Bashkuara mund vijë nga shumë drejtime.

Jeff Bezos i kompanisë Amazon i shtoi miliardat e tij me 132 herë shumë, duke krijuar një biznes vetëm disa mund ta kishin konceptuar 25 vite parë. Falë tregut tij fuqishëm internet, zoti Bezos nuk është vetëm banori i pasur i shtetit Uashingtonit, por edhe njeriu i pasur Amerikë.

Në Nebraska njeriu i pasur është biznesmeni Warren Buffett. Ai është gjithashtu personi i dytë i pasur gjithë vendin. Po si arriti ai deri këtu? E gjitha falë kompanisë tij, Berkshire Hathaway e cila ka nën pronësi disa kompani amerikane ikonë, si GEICO, Fruit of the Loom dhe Dairy Queen. Zoti Buffett zotëron gjithashtu aksione tek kompanitë Heinz, Apple dhe American Express.

Mark Zuckerburg është banori i pasur i Kaliforni dhe i treti i pasur i SHBA-. Njeroi braktisi Harvardin suksesin e tij e ka lidhur me mediat sociale. nga themelimi i Facebook-ut, ai ka blerë gjithashtu Instagram-in dhe aplikacionin ndërkombëtar komunikimit njohur ndërkombëtarisht Whatsapp-in.

Disa nga njerëzit pasur vendit e kanë trashëguar pasurinë e tyre.

Kjo ka ndodhur rastet e njerëzve pasur Arkansas dhe Teksas. Alice dhe Jim Walton, motër e vëlla janë fëmijët e Sam Walton-it, një nga themeluesit e Walmart-i, kompania e shitjeve me pakicë e madhja botë.

shtetin e Virxhinias krye qëndron Heiress Jacqueline Mars. Ajo është vajza dhe mbesa e themeluesve kompanisë amerikane ëmbëlsirave Mars.

dhënat bazohen një hulumtim kryer nga revista Forbes dhe harta e njerëzve pasuar për çdo shtet Amerikës për 2018 u publikuar nga faqja internet mbi zhvillimet karrierë, Zippia.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG